Heliga danser

Foto Anna-Christin Martinson

Korta nyheter

OBS Nu har jag ny mailadress för anmälningar och info: pia@pialamberth.se

 

Detta är min hemsida som blir påfylld närhelst nya äventyr är på gång. Den handlar om Heliga danser, Cirkeldans, Sacred Dance - sånt och annat jag arbetar med, t.ex. Kreativt skrivande.

Nu är det ett alldeles nytt sorts dans- och skrivår för mig som är just nypensionerad mig från Sensus och dansar vidare på egen hand! Ja, mycket dansande sker ju som förut i samarbete med Sabine Neumann, men våra samarbeten med studieförbund kommer av praktiska skäl troligen inte att fortsätta.

Här är det typisk Malmövinter, grått, blåsigt och kallt, och den dumma C fortsätter att sätta krokben för mycket, men jag och Sabine planer för ett nytt sorts dans- och skrivår. Det blir dans och skrivande, både i levande livet och på zoom, mera kommer här allteftersom.

Just nu har vi en ny lokal att testa, i Sofielunds Folkets Hus i Malmö, nära både bussar och tåg. Premiär blir det för mig 23 januari och för Sabine i februari, se workshopfliken.

I övrigt är såklart året ännu lite vagt i konturerna här och där, det är ju helt nya äventyr jag ger mig ut på. Klart är dock att Sabine och jag kan erbjuda både den sedvanliga dansveckan på Österlen i augusti och därtill 10 dagar av dans på underbara Milelia på Lesbos i september.  En härlig återkomst till denna älskade dansplats.

Min helg i Örbyhus utanför Uppsala är flyttad till andra helgen i maj och jag ser verkligen fram emot att äntligen komma dit igen. Jag arbetar nu, efter Coronasviten, med en ny danssvit, O Caritas, och delar får förhoppningsvis premiär där. Till Växjö kommer jag någon gång i maj-juni, datum kommer så snart vi fått besked om lokal.

Kolla nu och ibland senare under workshopfliken, jag försöker vara uppdaterad även om det nu går så fort med nya direktiv att jag inte alltid hinner riktigt med, tyvärr.

Läs om allt under workshopfliken! Det kommer att komma mycket mera så snart nya lokaler har hittats.

I slutet av 2020, efter jul, hade vi ju tänkt genomföra ytterligare en dansresa till södra Indien, för min del den 9e. Den flyttades till 2021 och är nu flyttad till samma tid 2023 - förhoppningsvis, vi längtar och håller tummarna. Resan blir lite nyskapad och mera, men inte bara, inriktad på retreat i dans, kropp, meditation. 

Nästa år kommer också äntligen Judy King med sin danssvit Broder Sol och Syster Måne, även den kommer att genomföras på nytt sätt och på ny plats, nu i Höllviken strax söder om Malmö, se fliken för gästlärare. 

Välkommen in bland alla dansmöjligheter som finns att längta till!