Heliga danser

Workshops och andra danstillfällen 

- blir alltid snart påfylld med mera

You will sometimes find summaries in English below the Swedish presentation but all workshops can be bilingual when needed. Don't hesitate to ask.

 

Dans  på Åkersbergs stiftsgård i Höör - startar i april

Upptäck dansens kraft att ge dig det du behöver just idag.

Första tisdagen varje månad under februari-juni och september- december träffas vi på kyrktorget (inomhus) för att dansa och Danskraft är vårens tema. Danserna är folkliga danser i cirkel eller spiral, ibland urgamla och ibland nyskapade. Stegen är enkla och alla kan vara med.

Du behöver inte ha dansat förut. Varje gång är fristående så du kan komma när du vill.

Olika ledare varje gång. 4 maj är det jag Pia

Ingen anmälan behövs och det kostar ingenting. Det blir ännu dans utomhus redan klockan 17. Vårens tema får liksom höstens  bli Tillsammans på avstånd.

 

10 april  Coronasviten rakt av

Alla som varit med om Tid att dansa en Coronasvit kan vara med och dansa själva sviten igen, utan undervisning. Zoom, 15.00-17.00. anmälan till Pia på mail.

 

27-30 maj  Längre in i dansen och Grundläggande dansledarutbildning; starthelg i Malmö

Läs mera  HÄR

 

29 maj  the Centrepiece

zoomdans från Findhorn varje månad, i maj är jag med. Det börjar 20.30. Ingen kostnad men de tar gärna emot bidrag.

För info https://brantbambery.com/the-centrepiece/

 

31 maj the Corona Suite on zoom from Centrepiece/Findhorn

Three Monday afternoons of dances made for us in this Corona time when we need to dance even more to handle it all. May 31, June 7 and 14.

Find out more and join https://brantbambery.com/the-corona-suite/

 

12 juni Vändpunkter OBS nytt startdatum

Hit och Dit - i dansen och livet

Den första av fyra workshops med Pia Lamberth i Malmö. Du kan vara med i en eller flera.

How can we know the dancer from the dance? frågade WB Yeats 

Danserna dansar oss och vi dem.Varje dans, hur enkel den än kan verka, har en vändpunkt, ett dramatiskt ögonblick, som kan vara tydligt eller djupt hemlighetsfullt och subtilt. Vi söker dem, utforskar deras språk och finner hur de berättar också om våra liv.

12 juni, 28 aug, 30 okt och 11 dec. Läs mera HÄR

 

8-14 augusti  ...så såg jag att... Dansvecka på Österlen

Den årliga dansveckan med Pia och Sabine på Backåkra vandrarhem. Läs mera HÄR

28 augusti Vändpunkter

se juni

30 oktober Vändpunkter

se juni

 

12-14 november  Diplomhelg för dig som vill bli dansledare

 Mera info kommer snart

20 november Tid att dansa en Coronasvit tillsammans

Heldagsworkshop i Malmö

Innan Corona blev dagens elaka virus för oss så var Corona många andra saker förutom en gammal känd virusfamilj. Corona är ett helgon, en ljuscirkel, en öl, en bil, många olika musikgrupper, många företag, orter i hela världen, personers namn, spionsatelliter, ett spel. Det är latin och betyder krans eller krona. Stellar Corona är en sols eller stjärnas yttre atmosfär, en opera, en del av vissa katedraler, många sorters mat och dryck, en snigelfamilj, en del av en penis, en del i människornas ögon, stjärnbilder, matematiska teorem…

Nu när vi alla hänvisats till att dansa mest hemma ensamma eller utomhus med rejäla avstånd så har jag börjat se närmare på vad det innebär för danserna och för mig som dansande dem. Ja, förutom att jag inte har någon cirkel att dansa med på det gamla sättet.

De gamla danserna går såklart ofta att anpassa men jag upptäckte också att det nya sättet att dansa på också gav nya möjligheter. Danser förvandlas och förvandlar oss. I dessa Coronatider har vi behövt hitta danser som ger oss gemenskapen men också hjälper oss finna det egna dansansvaret, i balans, rytm och omtänksamhet om meddansarna. Detta tillsammans med vad Corona betyder för oss idag och alla de många betydelser Corona redan länge förut haft så har det nu blivit en Coronacykel av danser. Det är nyskapade danser men även någon traditionell som redan från början varit en dans där man relaterar med på avstånd och nu givits en för oss möjlig form att dansa.

Temat är Corona i alla dess former. Danserna är skapade för att vara tillfredsställande på egen hand och funka hemma där platsen kanske inte alltid är så stor, men de kommer också att bli härliga att dansa tillsammans i en cirkel i ett och samma rum när vi en dag åter når dit. OCH DET HOPPAS OCH TROR JAG ÄR NU. läs och anmäl dig HÄR

 

Mellandagarna 2021  Vår dansresa till Södra Indien börjar med frukost på YWCA i Chennai - eller kanske 2022

mera info kommer när vi vet nåt

                   

Mera info samt anmälan till pia.lamberth@sensus.se om inte annat anges.

Många av mina arrangemang sker i samarbete med Sensus och där har flera fackförbund rabatter för sina medlemmar. Kolla om ditt har det!